Matematică
eduardtataru5
2015-11-04 08:36:06
Logaritm in baza 3 din (x+2)-logaritm in baza 3 din (x-4)=1
Răspunsuri la întrebare
danielaradu23
2015-11-04 13:28:51

log3 (x+2) - log3 (x-4) = log3 3 log3 (x+2) = log3 (x-4) + log3 3 log3 (x+2) = log3 (3(x-4)) x+2=3(x-4) x=7

olaruada
2015-11-04 13:30:06

㏒₃(x+2)-㏒₃(x-4)=1⇒ pe 1=il putem scrie ca ㏒₃3 ㏒₃(x+2)-㏒₃(x-4)=㏒₃3 avem aceeasi baza putem  elimina⇒ ㏒ₐA-㏒ₐB=㏒ₐA/B⇒ ㏒₃(X+2)/(X-4)=1⇒(x+2)/(x-4)=3⇒3(x-4)=x+2⇒3x-12=x+2⇒3x-x=12+2⇒2x=14⇒x=14/2⇒x=7 sucees

Adăugați un răspuns